dissabte, 6 de juliol del 2013

Un curs amb L'Espai d'Intercanvi

Aquest curs a la nostra escola, Les Clisques, hem iniciat un “Espai d’intercanvi”.
Aquest ha estat el nom que hem trobat més adient per les trobades entre pares, mares, mestres, tutors i educadors de l’escola.
Considerem que aquestes trobades són molt necessàries i beneficioses pel bon funcionament de l’escola ja que es converteixen en l’espai per debatre tots plegats trets fonamentals de la línia metodològica de l’escola i també els dubtes que manifestem pares i mestres sobre diferents temes referents als nens i nenes i les possibles maneres de fer.
Hem començat amb una trobada trimestral. Les dues primeres només per Infantil i CI i la tercera ja oberta a tota l’escola.
La primera va ser una presa de contacte per saber què és el que volem d’aquest “Espai d’Intercanvi”, per presentar el corresponent blog i coneixen’s d’una manera més informal que dins de l’escola.

La segona es va centrar en la xerrada sobre el tema de la comunicació que va fer l’Anna Iglesias, experta en donar suport a famílies: “ M'estàs escoltant? Comunicació en família. Trucs per a comunicar-nos amb els nostres fills i filles, de 3 anys  fins a  CI. Per què ens sembla que els nostres missatges no arriben a la mainada?.Ens escolten? “

La tercera trobada és la que va dirigir Ramón Vilà Albareda , psicòleg amb més de 40 anys d’ experiència dins el camp de la psicologia holística, i mestre durant més de 10 anys. El Ramon ens va oferir la possibilitat de fer una trobada col·loqui molt pràctica on tant pares com mestres poguéssim plantejar dubtes i qüestions que afectessin a l’ educació dels nostres fills/filles i alumnes.
La idea és que de cares al curs vinent aquest “Espai d’intercanvi” s’obri als pares d’alumnes del CM, tot i que també farem una de les trobades oberta a tothom. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada